Meniu navigare

Atelier Mindfulness Pentru Starea de Bine

Introducere in tehnicile care te ajuta sa traiesti constient si deplin clipa

Conceptul de mindfulness a devenit foarte cunoscut in ultimii ani, iar practicarea tehnicilor care deriva de aici s-au extins in multiple domenii (organizatii, sanatate mentala etc.). Mindfulness-ul isi are originile in practicile orientale de meditatie, despre care specialistii occidental in sanatatea mentala au observat ca au efecte pozitive asupra starii de bine (prin diminuarea stresului, anxietatii sau a altor stari negative, cresterea frecventei si intensitatii starilor pozitive de placere, bucurie sau satisfactie, imbunatatirea productivitatii etc.). Probabil ca deja ati citit si sunteti curiosi despre aceste tehnici si cum va pot ajuta in viata de zi cu zi si de aceea sunteti interesati de acest atelier.
Cele trei sesiuni sau intalniri din cadrul acestui atelier va vor ajuta sa intelegeti mai bine esenta acestei practici si veti invata despre metode prin care aceasta va poate ajuta in viata de zi cu zi. Vom vorbi despre practicile informale, dar si despre meditatii mindfulness formale, care urmaresc o anumita structura.
Dupa parcurcerea celor trei sesiuni, veti intelege mai bine propriile emotii si ganduri, cum sa va concentrati mai bine asupra muncii voastre si cum sa deveniti mai eficienti, cum sa traiti clipa, dar si viata din plin, sa fiti mai buni si intelegatori cu voi insiva si cu ceilalti. Atelierul este doar o introducere, o cale deschisa pentru voi pentru a aprofunda, pentru a invata despre voi si despre cum puteti sa va cresteti si mai mult starea de bine. De voi depinde ce veti face mai departe cu ce veti invata aici.

Ce nu vom face in cadrul acestui atelier?

  • Nu vom folosi hipnoza, tehnici de yoga sau zen sau orice altceva cu care mindfulness-ul se amesteca in diferite situatii
  • Nu vom medita si nu ne vom integra in absolut
  • Problemele noastre nu vor disparea peste noapte
  • Dupa fiecare intalnire nu veti deveni brusc mai putin stresati, anxiosi, tristi si mult mai productivi, fericiti si impliniti. Nu uitati, e nevoie de timp, efort si exersare pentru o schimbare adevarata si pe termen lung. Atelierul este doar primul pas sau prima usa deschisa

Program – momentan, avand in vedere situatia cu care ne confruntam pe plan national si nu numai, respectand regulile de distantare sociala, activitatea grupurilor de socializare este suspendata pana la relaxarea masurilor de siguranta. Vom reveni cu detalii curand.