Meniu navigare

GRUP DANS – TERAPEUTIC

Simţi că ai nevoie atât de dezvoltare personală cât şi de mişcare?

Îţi propunem o metodă inovativă de lucru cu corpul care să te ajute să afli noutăţi despre tine şi să te sprijine în atingerea obiectivelor tale de terapie şi dezvoltare personală, pornind de la felul în care te mişti.

Descoperă un portret mai complet a ceea ce eşti şi un mod mai armonios de a te manifesta în viaţa ta, totul într-un cadru relaxant, conţinător şi sigur – un atelier de degustare a mişcării ca instrument de cunoaştere!

Vom aborda teme precum:

Ce spune despre mine felul în care mă mişc?

Care sunt mişcările pe care le iubeşte corpul meu, cum mi-aş dori să mă mişc în acord cu mine?

Când corpul meu se mişcă liber, care sunt gândurile mele?

Ce are nevoie corpul meu dacă se mişcă lent/ rapid, jos/ sus, strâns/ expansiv, liber/ controlat?

Ce culoare, ce densitate are mişcarea mea?

Care sunt mişcările mele atunci când sunt într-o relaţie/ când ies dintr-o relaţie?

Ce se întâmplă cu mine când mă mişc jucându-mă ca şi cum redevin copil?

După o încălzire axată pe relaţia minte-corp, urmează o secţiune ritmată, dinamică, bazată pe improvizaţie ghidată, care să permită fiecărui participant să mişte acele părţi ale corpului propriu care au nevoie în momentul respectiv să se exprime, precum şi, în plan psihologic, să găsească soluţii creative simbolice faţă de diverse teme (de exemplu, un eveniment stresant din săptămână, un eveniment viitor care le creează angoasă, sau din contră sărbătorirea unei reuşite).

În funcţie de temă, unele exerciţii pot implica şi lucrul cu partener, sesiunea încheindu-se mereu cu o împărtăşire verbală, pentru a exprima/ împărtăşi şi în cuvinte insight-urile sau întrebările născute în urma experienţei.

Nu există corect sau greşit, ci doar descoperirea propriei mişcări şi înţelegerea unităţii care este corpul-minte.

Aduceţi haine sportive, lejere, de schimb şi şosete antiderapante – pantofii îi vom lăsa la intrare.

Despre psihoterapia prin dans şi mişcare:

Despre facilitator:

Loredana Larionescu a obţinut licenţa în psihologie la Universitatea Paris 8 şi Masterul în Psihoterapie Experienţială Unificatoare la Universitatea Bucureşti, fiind înregistrată ca psihoterapeut sub supervizare la Colegiul Psihologilor din România. Este absolventă a promoţiei 2016 a formării în Dans Terapie oferită de Asociaţia Română de Psihoterapie prin Dans şi Mişcare. Are la activ patru ani de Aikido şi Tai Chi, a predat, a apărut pe scenă şi a coordonat spectacole de dans irlandez mai bine de cinci ani, iar în prezent practică tango argentinian, dans contemporan (în special metoda Gaga şi contact improvization), cu ajutorul cărora îşi exersează conştiinţa corporală, empatia kinestezică, şi nu în ultimul rând inspiraţia creativă. Lucrează cu adulţii, oferind psihoterapie, consiliere şi dezvoltare personală în şedinţe individuale, de cuplu sau de grup, atât prin metode verbale cât şi artistice (dans, pictură, modelaj etc).

Pret: 100lei/participant

Abonament 6 sedinte – 500 lei

Desfasurare: Miercuri ora 19-21