Meniu navigare

MAMA BEBE -DEZVOLTAREA BEBELUSULUI – DEZVOLTAREA MEA

Pentru bebe, primele luni de viaţă extrauterină sunt marcate de o învăţare accelerată, bazată pe explorarea treptată a lumii înconjurătoare prin senzaţii şi mişcare.

Dezvoltarea acestor abilităţi va forma nucleul schemei corporale a copilului, a conştiinţei sale de sine şi a percepţei sale asupra lumii înconjurătoare. Tot acum se construieşte şi consolidează ataşamentul, acea legătură stabilă şi selectivă care permite copilului să se întoarcă mereu la o bază sigură din escapadele exploratorii.

În acelaşi timp, pentru mamă, este o perioadă vulnerabilă, în care are nevoie mai mult ca oricând de conţinere, susţinere şi exprimare într-un cadru sigur, pentru a fructifica oportunitatea de dezvoltare personală pe care i-o creează relaţia cu noul membru al familiei. Bebeluşul şi mama acţionează în această perioadă împreună, în diadă.

Vă invităm la un atelier de dezvoltare personală dedicat diadelor mamă-bebe până într-un an, în care, prin vorbă, mişcare, artă şi joc creativ, puteţi descoperi lucruri noi despre voi însevă, puteţi exterioriza gânduri şi emoţii pe care nu vreţi să le arătaţi altora, şi nu în ultimul rând vă puteţi reaminti resurse pe care le credeaţi uitate.
Creăm un cadru sigur, protejat, confidenţial, fără ambiţii şi judecăţi, în care să vă puteţi deschide şi explora, descoperi şi construi relaţia mamă-bebe şi propriul vostru stil de ataşament. Aduceţi, pentru voi şi pentru bebe, haine lejere, de mişcare, şostele groase antiderapante (vom lăsa pantofii la intrare), chef de joacă şi învăţare.

mama bebe 2

Când?

Miercurea în intervalul 11-13 (două ore, incluzând acomodarea de început şi de final a bebeluşilor), timp de 6 şedinţe începând din 24 octombrie 2019. Numărul de locuri este limitat la 5 diade.

Cât costă?

100 RON şedinţă/ participant
sau 500 RON abonamentul de 6 şedinţe

Despre facilitator

Loredana Larionescu

Sunt psihoterapeut şi mamă a două fetițe şi atât pregătirea mea profesională cât şi experienţa de viaţă m-au convins că întâlnirea dintre un adult și copilul său într-un spațiu sigur, terapeutic dar şi artistic este o ocazie unică de dezvoltare și creștere pentru ambii.

Am obţinut licenţa în psihologie la Universitatea Paris 8 şi Masterul în Psihoterapie Experienţială Unificatoare la Universitatea Bucureşti. Sunt înregistrată ca psihoterapeut sub supervizare la Colegiul Psihologilor din România, supervizarea în domeniul psihoterapiei experienţiale fiind asigurată de Centrul SPER. De asemenea, am absolvit promoţia 2016 a formării în Dans Terapie oferită de Asociaţia Română de Psihoterapie prin Dans şi Mişcare, urmând, şi pe latură expresiv-creativă, supervizare continuă, individuală şi de grup. Sunt de peste 3 ani în dezvoltare personală prin metode verbale, experienţiale, art-terapie şi psihodrama, am la activ patru ani de Aikido şi Tai Chi, am predat dans irlandez mai bine de cinci ani.

Deoarece cred puternic în mișcarea conștientă ca ingredient esențial al stării de bine, îmi fac şi în prezent cu consecvenţă timp să practic tango argentinian, precum şi dans contemporan (în special metoda Gaga şi contact improvization), cu ajutorul cărora îmi exersez conştiinţa corporală, empatia kinestezică, şi nu în ultimul rând inspiraţia creativă.