Meniu navigare

Psihoterapie de grup

Reprezinta forma de terapie in care intalnirile si sedinta terapeutica se desfasoara cu participarea unui grup de persoane.

Intalnirile se realizeaza saptamanal sub indrumarea unui specialist (psiholog cu formare in terapie de grup) , au o tema stabilita in prealabil (depresie, anxietate, divort, alcoolism, pierderea cuiva drag, singuratete, etc).

De ce sa participi la terapie de grup si nu la terapie individuala?

In primul rand pentru ca taxa este jumatate fata de sedinta individuala, oamenii aleg sa participe la terapia de grup pentru ca spera ca viata lor sa se imbunatateasca, ei vin cu speranta, iar terapia de grup ii ajuta sa mentina vie aceasta flacara si sa o faca sa cresca. Cum? In primul rand pentru ca au facut ceva pentru ei insisi, au avut curajul sa se inscrie la un grup terapeutic, in al doilea rand, intr-un grup terapeutic compus in general din oameni cu probleme similar, exista indivizi care fac fata unor situatii mai bine dacat ceilalti, iar exemplul lor este datator de speranta!
,,Daruind vei dobandi’’. Cei care intra in terapia de grup se simt demoralizati si simt ca nu au nimic valoros de daruit celorlalti, dar cand descopera ca pot fi de ajutor se simt revigorati si stima de sine la creste, oamenii se pot ajuta unii pe altii ascultandu-se, oferind confort si sustinere, incurajandu-se reciproc.

Apartanenta la grup-foarte multi oameni nu au prieteni. Participand la sedintele de grup vei simti ca apartii cuiva, te vei simti in siguranta si valoros, uneori se leaga prietenii durabile si sincere in urma participarii la terapia de grup.
Apartenenta la grup nu se refera numai la suportul si incurajarile celorlalti, ci si la feedback-ul onest pe care il primesti si in general la toate celelate aspect care contribuie la sentimental ca ,,celorlalti le pasa’’.

A spune ceea ce avem pe suflet ne face sa ne simtim mai liberi si mai apropiati de ceilalti!
In urma participarii la sedintele de grup vei constientiza ca viata nu are sens daca tu nu ii dai un sens, ca ai libertatea sa ii dai ce sens vrei si ca esti responsabil de alegerile pe care le faci si pe care ti le asumi!