Meniu navigare

Reflexoterapie

REFLEXOTERAPIE

Reflexoterapia se folosește ca metodă terapeutică naturistă pentru a favoriza relaxarea și vindecarea trupului, a minții și a sufletului.

Ea mai poate fi folosită ca metodă de analiză a stării de sănătate și, folosind indiciile oferite de picioare și mâini, se pot face descoperiri privind adevărata personalitate a unui individ.

Ca terapie naturistă prin reflexoterapie se acționează asupra mâinilor, picioarelor și uneori asupra urechilor pentru a induce relaxarea, alinarea durerilor dar și pentru a stimula capacitatea de autovindecare a organismului.Masajul se poate face la toate vârstele, chiar și la sugari, condiția de bază fiind ca poziția pacientului să fie relaxată. De obicei, pacientul stă culcat dorsal, iar terapeutul pe un scaun situat la nivelul tălpilor asupra cărora acționează. Se poate și din poziția așezat, fiecare pe câte un scaun unde terapeutul acționează pe rând asupra fiecărui picior pe care il asează pe coapsele sale.
Este important ca picioarele asupra cărora se efectuează masajul reflexogen să fie curate, să nu prezinte bătături, răni sau plăgi. Este de asemenea, important ca terapeutul să poată observa reacțiile pacientului, mimica, expresia feței. La începutul ședințelor de reflexoterapie, manevrele de masaj sunt moderate.