Meniu navigare

Servicii Oferite

SERVICII COPII

Cand sa mergi la psihiatru pentru copii ?

Medicul de familie sau medicul pediatru sunt cei care recomanda consultul psihiatric deoarece acestia au cunoscut familia de ceva timp si sunt familiarizati cu problemele aparute in perioada de crestere a copilului.
Psihiatria pediatrica este ramura psihiatriei care se adreseaza copilului si adolescentului pana la 18 ani si este o practica specializata in diagnosticarea, tratamentul, prevenirea si interventia medicamentoasa sau terapeutica pentru tulburari psihice, psiho-somatice, psiho-organice aparute in perioada dezvoltarii.

Vezi tot
Vezi tot

Neurologia pediatrica este o ramura a medicinei care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor sistemului nervos central si periferic si ale sistemului muscular la copii.

Aceasta specialitate joaca un rol important in evaluarea neurologica periodica a copiilor nascuti prematur, precum si a tuturor nou-nascutilor cu risc de a dezvolta sechele neurologice, avand drept scop depistarea si tratarea precoce a oricarei afectari a sistemului nervos.

Vezi tot
Vezi tot

Evaluarea psihologica reprezinta investigarea si evaluarea modului in care functioneaza psihicul unei persoane. Se realizeaza in conditii de liniste si confidentialitate, prezenta altor persoane decat pacientul si psihologul este acceptata doar in cazul in care starea medicala a pacientului nu ii permite sa raspunda la intrebarile care i se pun.

Vezi tot
Vezi tot

Cand apelam la serviciile unui psihoterapeut pentru copii?

Atunci cand observam stari de anxietate, panica si ingrijorari excesive;
Cand comunicarea cu parintii, colegii sau profesorii este tensionata si conflictuala;
Cand exista comportament hiperactiv, agitatie si incapacitatea de a duce la bun sfarsit sarcinile propuse (ex. nu se concentreaza la scoala, nu sta linistit in banca, temele nu sunt realizate);

Vezi tot
Vezi tot

Clinica ALEGRIA ofera copiilor cu tulburare de spectru autist posibilitatea coordonarii programului de terapie, printr-un specialist cu formare acreditata.

Un program eficient de terapie comportamentala presupune o coordonare a programelor și un plan bine structurat.
În acest fel, copilul are mai multe șanse sa realizeze progrese notabile și sa își depaseasca nivelul de achizitii.

Vezi tot
Vezi tot

Terapia limbajului se realizeaza prin :

 • Educarea limbajului fonematic
 • Educarea respiratiei si a echilibrului inspira-expira
 • Imbunatatirea miscarii organelor fono-articulatorii
 • Urmarirea in dezvoltarea planului cognitiv si a procesului imaginativ
 • Dezvoltarea vocabularului activ si pasiv al limbajului impresiv si receptiv
 • Optimizarea orientarii spatio-temporale
 • Dezvoltarea muschilor fini ai mainii
Vezi tot
Vezi tot

Ce este terapia ABA?

Analiza aplicată a comportamentului –ABA– este știința comportamentului uman.

Este un proces de aplicare sistematică a intervențiilor bazate pe principiile învățării, cu scopul dezvoltării unor comportamente noi și a imbunătățirii comportamentelor de adaptare la mediu.

Pornind de la analiza atentă a fiecărui comportament, terapeuții aleg cea mai eficientă metodă prin care să predea o abilitate nouă sau să modeleze un comportament inadecvat.

Vezi tot
Vezi tot

De ce sa iti aduci copilul la grupuri de socializare?

Pentru ca alaturi de alti copii cu probleme asemanatoare si alaturi de 2 psihologi cu experinta vor avea un program lunar bine structurat cu diverse teme. Pentru inceput vom face urmatoarele activitati:

 • Exersarea salutului la venire si la plecare
 • Intelegerea / generalizarea si efectuarea intructiunilor primate, instructiuni individuale sau colective
 • Realizarea de activitati impreuna cu ceilalti copii
 • Implicarea in jocuri interactive
 • Initierea comunicarii
 • Dezvoltarea capacitatii de a-si astepta randul intr-un joc
 • Invatarea unor gesturi functionale cu scopul de a comunica
 • Incurajarea contactului vizual intre copii si cu terapeutii
 • Dezvoltarea abilitatilor de invatare prin imitare
Vezi tot
Vezi tot

SERVICII ADULTI

Psihiatria este o ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Psihiatria difera de psihologie prin faptul ca psihologia se ocupa cu studiul omului in toate ipostazele sale, atat ca individ sau ca grup, pe cand psihiatria se ocupa doar de omul cu probleme (emotionale,comportamentale,etc). Tulburarile psihice si bolile mintale influenteaza aproape toate aspectele vietii unui pacient, functiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realitatii, relatiile interumane, sexualitatea, munca si timpul liber. Asemenea tulburari sunt cauzate de tulburari de dezvoltare neuronala, dezechilibre ale creierului determinate de influente ereditare, in anumite contexe biologice si de mediu (interactiunea unor factori complexi, biologici, sociali si spirituali) care nu pot fi totdeauna pusi in evidenta cu siguranta. Sarcina psihiatriei este sa clarifice rolul acestor diversi factori si influenta lor asupra manifestarilor din cursul bolilor mintale.

Vezi tot
Vezi tot

In cadrul clinicii noastre efectuam evaluari psihologice pentru incadrarea in grad de handicap-Comisia de Expertiza a Persoanelor cu Handicap, Comisia de Examinare a Capacitatii de Munca, precum si evaluari psihologice pentru:

Vezi tot
Vezi tot

Cui se adreseaza psihoterapia ?

Tuturor persoanelor care se confrunta cu probleme legate de:

 • Depresie. Pierdere (doliu). Separare sau divort.
 • Sentimente de neajutorare, pesimism. Stima de sine scazuta, devalorizare.
 • Anxietate. Atacuri de panica.
 • Fobii simple sau specifice.
 • Furie excesiva sau iritabilitate. Probleme de relationare.
 • Perioade de schimbari si tranzitii. Dificultati in luarea deciziilor.
 • Retragere din viata sociala. Sentimente de vinovatie.
 • Insomnie sau alte dificultati legate de somn.
 • Probleme legate de viata sexuala. Probleme de comunicare in cuplu.
 • Tulburari alimentare, ale imaginii corporale.
 • Tulburari de stres posttraumatic (evenimente, situatii psihotarumatice din trecut sau prezent).
 • Dependenta de jocuri de noroc, de fumat. Abuz de substante (alcool, droguri)
Vezi tot
Vezi tot

De ce sa participi la terapie de grup si nu la terapie individuala?

In primul rand pentru ca taxa este jumatate fata de sedinta individuala, oamenii aleg sa participe la terapia de grup pentru ca spera ca viata lor sa se imbunatateasca, ei vin cu speranta, iar terapia de grup ii ajuta sa mentina vie aceasta flacara si sa o faca sa cresca. Cum? In primul rand pentru ca au facut ceva pentru ei insisi, au avut curajul sa se inscrie la un grup terapeutic, in al doilea rand, intr-un grup terapeutic compus in general din oameni cu probleme similar, exista indivizi care fac fata unor situatii mai bine dacat ceilalti, iar exemplul lor este datator de speranta!
,,Daruind vei dobandi’’. Cei care intra in terapia de grup se simt demoralizati si simt ca nu au nimic valoros de daruit celorlalti, dar cand descopera ca pot fi de ajutor se simt revigorati si stima de sine la creste, oamenii se pot ajuta unii pe altii ascultandu-se, oferind confort si sustinere, incurajandu-se reciproc.

Vezi tot
Vezi tot

Cand sa aplelam la terapia de cuplu?

Atunci cand exista o suferinta cat de mica, in momentul in care apar certuri, neintelegeri, lipsa de comunicare, probleme sexuale, infidelitate, divergente cauzate de cresterea si educarea copiilor, etc.
Se recomanda ca terapia de cuplu sa fie insotita si de sedinte individuale de terapie mai ales in cazurile de violenta domenstica, infidelitate, dependente.
Scopul unei terapii nu este de a salva cuplul cu orice pret. Paradoxul este ca o terapie de cuplu reusita poate insemna deopotriva restabilirea echilibrului intr-o relatie, insa poate insemna si separarea, acceptata si constientizata de ambii parteneri ca solutie de continuare a vietii fiecaruia.

Vezi tot
Vezi tot

Psihoterapie de Familie

Vezi tot
Vezi tot

DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU ADULTI

Exista momente in viata cand realizezi ca ai nevoie de o schimbare importanta.

Indiferent ce faci, nu esti multumit total de felul in care se desfasoara lucrurile in viata ta.

Solutia la indemana este aceea de a te focusa pe tine, si a schimba in bine felul in care gandesti si actionezi.

Iar atelierele de dezvoltare personala pot fi o modalitate excelenta de a-ti imbunatati relatia cu tine si cu ceilalti.

Vezi tot
Vezi tot

Psihoterapia online este necesară în unele cazuri

Atunci când un client se mută în altă ţară sau în alt oraş de exemplu, când face o călătorie şi are nevoie de suport, sau pentru cei care trăiesc în oraşe sau regiuni unde nu au acces la servicii psihologice.
Recent am folosit cu succes psihoterapia online pentru români plecați în Anglia, Statele Unite, Franţa, Spania, Irlanda, Elveția, Germania, Italia, Norvegia, Suedia, Danemarca, Grecia, Polonia. Sau persoane din regiuni ale țării unde nu aveau acces la psihoterapie

Vezi tot
Vezi tot

MEDICINA PERSONALIZATA IN PSIHIATRIE PRIN TESTAREA GENECEPT ASSAY- LA CLINICA ALEGRIA

Suntem adepții inovației și urmărim constant cercetările din domeniu.

Tratamentele inovative si testele genetice disponibile în cadrul clinicii noastre scurtează perioada de tratament, accelerează procesul de ameliorare și vindecare a afecțiunilor și sunt noninvazive.

Vezi tot
Vezi tot

SERVICII COMPANII

De ce sa participi la terapie de grup si nu la terapie individuala?

In primul rand pentru ca taxa este jumatate fata de sedinta individuala, oamenii aleg sa participe la terapia de grup pentru ca spera ca viata lor sa se imbunatateasca, ei vin cu speranta, iar terapia de grup ii ajuta sa mentina vie aceasta flacara si sa o faca sa cresca. Cum? In primul rand pentru ca au facut ceva pentru ei insisi, au avut curajul sa se inscrie la un grup terapeutic, in al doilea rand, intr-un grup terapeutic compus in general din oameni cu probleme similar, exista indivizi care fac fata unor situatii mai bine dacat ceilalti, iar exemplul lor este datator de speranta!
,,Daruind vei dobandi’’. Cei care intra in terapia de grup se simt demoralizati si simt ca nu au nimic valoros de daruit celorlalti, dar cand descopera ca pot fi de ajutor se simt revigorati si stima de sine la creste, oamenii se pot ajuta unii pe altii ascultandu-se, oferind confort si sustinere, incurajandu-se reciproc.

Vezi tot
Vezi tot

De ce sa participi la terapie de grup si nu la terapie individuala?

In primul rand pentru ca taxa este jumatate fata de sedinta individuala, oamenii aleg sa participe la terapia de grup pentru ca spera ca viata lor sa se imbunatateasca, ei vin cu speranta, iar terapia de grup ii ajuta sa mentina vie aceasta flacara si sa o faca sa cresca. Cum? In primul rand pentru ca au facut ceva pentru ei insisi, au avut curajul sa se inscrie la un grup terapeutic, in al doilea rand, intr-un grup terapeutic compus in general din oameni cu probleme similar, exista indivizi care fac fata unor situatii mai bine dacat ceilalti, iar exemplul lor este datator de speranta!
,,Daruind vei dobandi’’. Cei care intra in terapia de grup se simt demoralizati si simt ca nu au nimic valoros de daruit celorlalti, dar cand descopera ca pot fi de ajutor se simt revigorati si stima de sine la creste, oamenii se pot ajuta unii pe altii ascultandu-se, oferind confort si sustinere, incurajandu-se reciproc.

Vezi tot
Vezi tot

TERAPII ALTERNATIVE

De ce abordare holistica?

Pentru ca atitudinea medicului si a terapeutului este una de intelegere si compasiune, constient ca nu este cu nimic deosebit decat persoana tratata, Dumnezeu fiind cel care vindeca de fiecare data.

Vezi tot
Vezi tot

Access Bars

este o metoda dinamica de eliberare a blocajelor emotionale, mentale si fizice, care te ajuta sa schimbi in bine, tot ceea ce vrei sa schimbi in viata ta.

Este un proces energetic pe corp, ce contine 32 de puncte (bare de energie) pe cap, care atunci cand sunt atinse usor, incep sa elibereze limitarile legate de diferite aspecte ale vietii tale.

Vezi tot
Vezi tot

Terapia BowenStorm

Este o terapie manuala care actioneaza pe structurile fizice mari: muschi, tendoane, ligamente, articulatii cat si pe tesutul fascial cu efecte majore atat in plan local, cat si ca efect general.
Corpul, mintea si sufletul sunt trei structuri inseparabile, astfel ca, dizarmonia uneia dintre cele trei elemente, va genera mai devreme sau mai tarziu stare de boala.

Vezi tot
Vezi tot

MASAJ DE RELAXARE

Masajul de relaxare sprijina organismul sa-si recapete starea generala de bine si echilibreaza sistemul nervos.

Pe de alta parte, masajul terapeutic este recomandat cand vrem sa scapam de durerile existente in diferite zone ale corpului nostru.

Vezi tot
Vezi tot

MASAJ FACIAL

Masajul facial este un tratament care ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, dar si a incetinirii procesului de imbatranire. Masajul este considerat a fi una din cele mai vechi forme de vindecare.

Vezi tot
Vezi tot

REFLEXOTERAPIE

Reflexoterapia se folosește ca metodă terapeutică naturistă pentru a favoriza relaxarea și vindecarea trupului, a minții și a sufletului.

Vezi tot
Vezi tot

Masaj miofascial

Majoritatea tipurilor de masaj interacționează fascial, dar există tehnici dedicate acestei structuri care scurtează foarte mult timpul de lucru și maximizează eficiența terapeutică.

Vezi tot
Vezi tot