Homeopatia este o ramura a medicinei alternative care se ocupa cu tratamentul bolilor prin stimularea capacitatii de vindecare a organismului precum si cu prevenirea aparitiei afectiunilor la cei predispusi.

Conceptia care sta la baza acestei metode alternative de tratament este ca organismul trebuie ajutat sa se vindece singur. Homeopatia abordeaza omul ca intreg, incercand sa trateze tinand cont de acest intreg si de evolutia sa dinamica. Vindecarea este conceputa in homeopatie ca o restaurare rapida, blanda si permanenta a sanatatii prin anihilarea bolii in toata extinderea sa

Medicamentele folosite in homeopatie sunt  preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala prin procedee specifice in laboratoare farmaceutice specializate. Aceste medicamente se numesc remedii homeopatice si sunt lipsite de toxicitate. In alegerea unui remediu au o mare importanta simptomele mentale care insotesc starea de boala, atitudinea pacientului fata de boala, anumite dorinte sau aversiuni care se pot manifesta in cadrul bolii si care sunt specifice bolnavului.
Totalitatea acestor caracteristici specifice fiecarui individ in parte, definesc tabloul patologic al acestuia, care este unic si diferit de cel al altor indivizi. Astfel, prescrierea tratamentului homeopatic se face individualizat, fiecare pacient primind un singur remediu la un moment dat, care este cel mai indicat conform starii sale din acel moment. Din aceasta reiese faptul ca homeopatia trateaza bolnavi si nu boli. Diferiti pacienti care au acelasi diagnostic alopatic vor fi tratati cu remedii diferite.

Orice boala poate fi abordata homeopatic, atat acuta cat si cronica. Rezultatele tratamentului, respectiv vindecarea sau ameliorarea depind de fiecare caz in parte. Astfel, suferintele acute sau subacute se vor vindeca mai repede, in timp ce bolile cronice necesita un timp mai indelungat. Copiii si tinerii au o capacitate de raspuns foarte buna la tratamentul homeopatic, procentul de vindecari fiind foarte ridicat in cazul acestor categorii de varsta. Tratamentul homeopatic administrat inca de la debutul unei afectiuni creste probabilitatea de vindecare si previne imbolnavirile ulterioare prin stimularea mecanismelor de aparare a organismului.

Avantajele homeopatiei fata de alte metode terapeutice sunt: folosirea unor cantitati foarte mici de medicamente care implica pe de o parte lipsa toxicitatii asupra organismului, iar pe de alta parte costul foarte mic comparativ cu tratamentul alopatic. In ce priveste efectul terapeutic, acesta este mult mai complex si se exercita asupra intregului organism imbunatatind starea de sanatate atat in plan fizic cat si mental si emotional. Tratamentul homeopatic se poate prescrie fara a necesita obligatoriu efectuarea in prealabil a unor analize de laborator, dar si in situatia in care pacientul nu se simte bine in ciuda unor analize cu valori in limite normale.

Rezultate foarte bune cu tratamentul homeopatic se obtin cel mai frecvent in cazuri de :

  • afectiuni acute ale copiilor (infectii respiratorii, O.R.L., eruptii cutanate);
  • tulburari de comportament sau dificultati de invatare ale copiilor;
  • enurezis nocturn;
  • la adulti: durerile de cap, infectiile respiratorii, astmul bronsic, unele afectiuni digestive (hepatita cronica, colita, colecistopatiile, constipatia, ulcerul gastroduodenal), afectiuni renale (infectii urinare, litiaza renala), afectiuni ginecologice (menometroragii, fibroame uterine, sterilitate), noduli mamari, adenom de prostata, afectiuni endocrine (disfunctii tiroidiene), boli de piele (psoriazis, eczeme, micoze, infectii), afectiuni reumatismale;

Programeaza-te chiar acum !