Meniu navigare

Terapie Holistica

TERAPIE HOLISTICA

De ce abordare holistica?

Pentru ca atitudinea medicului si a terapeutului este una de intelegere si compasiune, constient ca nu este cu nimic deosebit decat persoana tratata, Dumnezeu fiind cel care vindeca de fiecare data.
Terapia holistica difera de medicina alopata prin urmatoarele particularitati: spiritul, mintea si corpul sunt o singura entitate.
Sanatatea se defineste prin starea de bine, nu prin simpla lipsa a bolii, iar principala preocupare a oamenilor trebuie sa fie prevenirea bolii, deci ingrijirea starii de sanatate.
Clinica Alegria este formata dintr-o echipa de specialisti, medici si terapeuti cu experinta care pun accentul pe preventie dar si pe tratamentul specific afectiunilor psihice.

Faptul ca exista o permanenta legatura intre medicul psihiatru (medicul este cel care pune diagnosticul si prescrie tratamentul medicamentos pentru afectiunile psihice care necesita astfel de abordare) – psihologul clinician (specialistul care prin intermediul testelor standardizate evalueaza comportamentele si starea mentala a pacientului aducand aportul in stabilirea mai clara a diagnosticului medical) si a psihoterapeutului (psihologul specializat intr-o forma de psihoterapie care va elabora un plan de interventie terapeutica care are obiective specifice in abordare afectiunilor psihice sau a problemelor existentiale pe care le prezinta pacientul) aceasta conexiune permanenta intre specialisti duce la rezultate optime pentru pacient.
Sa nu uitam ca deseori organismul are capacitatea de a se vindeca singur, fara nici o medicatie, omul este privit ca un intreg, nu se trateaza doar organul bolnav, de aceea terapeutii nostri va stau la dispozitie cu o gama larga de servicii: psihoterapie, logopedie, consiliere psihologica, psihiatrie, terapie holistica, masaj, terapie Bowen, terapie Acces Bars, reflexoterapie, mindfulness, alaturi de specialitatile medicale: psihiatrie adulti si copii!

Impactul mediului asupra organismului are o importanta majora cu accent pe ceea ce mancam, bem, cum, cu cine, cand, daca facem miscare, cat de fericiti suntem in ansamblu.
Toate convingerile si sentimenteletale tale iti creeaza viata pe care o ai acum si toate circumstanteleei de zi cu zi. Convingerile si sentimentele limitative din subconstient sunt responsabile de lipsa implinirii si a reusitei din orice aspect al vietii tale, icluzand cariera, relatii, finante, scopul vietii, mediul familial si santatea fizica.
Prin metode de psihoterapie specifice ti se permite sa identifici blocaje adanci si sa reprogramezi mintea ta pentru vindecare si succes. In loc sa te invarti in cerc asteptand ceva, invata-ti subconstientul ce inseamna sa ai acel lucru si atrage acea energie in viata ta.

Tratamentul holistic provine de la HOLOS care inseamna TOTUL, terapia Holistica integreaza Totul in Sinele uman.