Meniu navigare

Testare genetica GENECEPT ASSAY

MEDICINA PERSONALIZATA IN PSIHIATRIE PRIN TESTAREA GENECEPT ASSAY- LA CLINICA ALEGRIA

Suntem adepții inovației și urmărim constant cercetările din domeniu.

Tratamentele inovative si testele genetice disponibile în cadrul clinicii noastre scurtează perioada de tratament, accelerează procesul de ameliorare și vindecare a afecțiunilor și sunt noninvazive.

In ciuda disponibilitatii unor tratamente eficiente pentru multe boli psihice, inclusiv tulburari de dispozitie si anxietate, ajungerea la cel mai bun tratament in cazul afectiunilor mintale poate dura saptamani sau chiar luni. In aceste conditii, pacientii se pot descuraja sau pot intrerupe tratamentul.

Se estimeaza ca doua treimi dintre pacientii cu depresie nu vor raspunde la tratamentul initial, iar mai mult de o treime vor deveni rezistenti la tratament.

Aproximativ jumatate din pacientii cu boli psihice nu raspund bine la primul medicament psihotropic care le este administrat. Acest fapt se datoreaza faptului ca organismul fiecaruia este diferit si modul in care acesta raspunde la un anumit medicament este influentat de anumite variante genice proprii.

Testul Genecept analizeaza genele-cheie care afecteaza modul in care reactioneaza organismul la medicamente. Acest lucru ne ajuta sa intelegem daca un medicament este eficient pentru pacient inainte de a fi administrat.

Analiza Genecept este un test genetic ce a fost dezvoltat pentru a ajuta specialistii sa optimizeze tratamentele si sa aleaga personalizat medicamentele cu potential de eficienta si siguranta:

1. Permite selectarea corecta a medicatiei si dozei potrivite pacientului, in functie de anumite variante genice detinute de acesta.
2. Determina evitarea sau minimizarea efectelor adverse.
3. Acest test este ideal pentru pacientii care demonstreaza sensibilitate sau lipsa ameliorarii simptomelor.
4. Reduce semnificativ perioada de tratament in bolile psihice, prin identificarea medicamentelor si a dozei potrivite.
5. Identifica variatiile in 18 gene-cheie relevante pentru tratamentul psihiatric. Astfel, terapeutul va sti ce tratament va fi mai eficient si cum sa reduca efectele adverse.
• 6 gene implicate in farmacocinetica x`
 12 gene implicate in farmacodinamica (MTHFR, GRIK1, OPRM1, BDNF, ADRA2A, COMT, DRD2, MC4R, 5HT2C, ANK3, CACNA1C, SLC6A4)

Testul Genecept actualizeaza un grup de gene implicate in ghidarea tratamentelor pentru sanatatea mintala.Acesta ajuta la prescrierea tratamentului corect in functie de simptomele prezente.

0 %

dintre pacienti au prezentat ameliorari prin tratamentul ghidat de acest test.

o imbunatatire la

0 %

dintre pacientii la care nu a functionat cel putin doua medicatii in tratamentul acestora.

Este recomandat pentru pacientii care sufera de:

• depresie
• anxietate
• tulburare obsesiv-compulsiva
• tulburare bipolara
• schizofrenie
• abuz de substante
• durere cronica
• tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie

Testul este rapid, noninvaziv si nedureros.
Pret testare Genecept Assay 4000 lei.